قالب وردپرس

با توجه به اینکه تغییرات انجام شده در خصوص صورت معاملات فصلی سال ۱۳۹۵ از ابتدای فصل پاییز ۹۵ اجرایی شده است و نحوه ارسال و قوانین مربوطه در مورد فصول بهار و تابستان ۹۵ همانند سال ۹۴ اجرا شد ، ابهاماتی در خصوص ارسال صورت معاملات فصلی پاییز وجود دارد که لازم است در اینجا برطرف شوند :

۱- در خصوص معاملات تجمیعی در فصل پاییز ۹۵، مبلغ حدنصاب ۲۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال می باشد که این مبلغ نسبت به مبلغ سال ۹۴ که ۱۳،۹۰۰،۰۰۰ ریال بود افزایش پیدا کرده است . همان طور که در این لینک  توضیح داده شده است طبق بخشنامه ، معاملات کوچک در سال ۱۳۹۵ مبلغ ۲۰۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال می باشد . در ابتدای امر مبلغ حدنصاب تجمیعی ۵% مبلغ معاملات کوچک معادل ۱۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال می بود اما هنگامی که سامانه صورت معاملات برای فصل پاییز راه اندازی شد مبلغ حد نصاب تجمیعی ۲۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال (۱۰% مبلغ ۲۰۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال) در نظر گرفته شد . گویا سازمان امور مالیاتی درصد حدنصاب معاملات را از ۵% به ۱۰% تغییر داده است.

۲- ثبت گزارش امتناع فقط مربوط به فروش می باشد و تنها زمانی که خریدار مصرف کننده نهایی باشد باید مورد استفاده قرار گیرد.

۳- ثبت تجمیعی همانند سالهای قبل هم مختص به گزارشات فروش و هم گزارشات خرید می باشد.

۴- ثبت تجمیعی می تواند شامل اشخاص حقیقی یا حقوقی ای باشد که مبلغ معامله با آنها زیر سقف معاملات کوچک است.

10 Comments

  1. امین تهرانی گفت:

    با عرض سلام
    در سامانه مشاهده میشود که برای فروش هم مبلغ ۲۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال حدنصاب برای ارسال تجمیعی در نظر گرفته شده است.
    مگر طبق بخشنامه قرار بر این نبود که ارسال معاملات فروش بصورت تجمیعی حذف گردد؟
    باشکر

  2. محمدی گفت:

    با سلام
    با توجه به تغییرات جدید سامانه معاملات فصلی در سال ۱۳۹۶در صورتی که خرید از یک شرکت یا فروش به یک شرکت طی چند فاکتور ( در طول یک فصل ) داشته باشیم می توان جمع این فاکتورها را طی یک رکورد وارد کرد یا بایستی فاکتورها را جداگانه ثبت نمود؟ با توجه به اینکه ثبت شماره و تاریخ فاکتور الزامی نیست.

    • نگین مهدوی گفت:

      با سلام
      طبق دستورالعمل ماده ۱۶۹ قانون مالیاتهای مستقیم شما تنها زمانی می توانید چند فاکتور را با هم جمع کنید که مبلغ هر کدام از آنها کمتر از حدنصاب هر سال باشد. بنابراین ملاک جمع کردن فاکتورها با یکدیگر یا همان ثبت تجمیعی ، حدنصاب هر سال می باشد و شما نمی توانید چند فاکتور که مبالغ آنها بالاتر از حد نصاب است را با هم جمع کنید حتی گر مربوط به یک شرکت باشند . بنابراین باید به صورت تک تک و در رکوردهای جداگانه ثبت گردد. اگر حجم رکوردها خیلی بالاست و وارد کردن اطلاعات زمان بر است می توانید از نسخه آفلاین استفاده کنید و اطلاعات را در فایل اکسس کپی کنید تا سریع تر انجام شود.

      • محمدی گفت:

        یکی از بندهای ایین نامه اجرایی تبصره ۳ ماده ۱۶۹ ذکر نموده ” سازمان می تواند برخی از مودیان را مکلف کند تا اطلاعات خود را به تفکیک هر صورتحساب به سازمان ارسال کنند” از انجا که چنین موردی اعلام نشده و در نرم افزار مربوطه نیز برای اطلاعات مودی مشمول ثبت نام مثل شرکتها شماره و تاریخ صورتحساب از موارد اختیاری می باشد این برداشت بوجود می اید که می توان مجموع خرید یا فروش از یک شخص را تحت یک رکورد ثبت نمود. ضمن اینکه در سالهای قبل ما این اطلاعات را طی رکورد ثبت می کردیم و مشکلی بوجود نیامده است. لطفا در این خصوص نیز راهنمایی فرمایید.

        • نگین مهدوی گفت:

          با سلام
          علت به وجود نیامدن مشکل در سال های قبل این است که تا کنون رسیدگی ماده ۱۶۹ برای شرکتها توسط سازمان امور مالیاتی انجام نشده است و تنها اعلامیه هایی که نشاندهنده معامله شرکت با سایر شرکتها بوده است هنگام رسیدگی بررسی می شده و هیچ وقت دفاتر شرکت با معاملات فصلی تطبیق داده نشده. به عنوان مثال شرکتی که فاکتوری را در دفاتر خود ثبت کرده ولی در صورت معاملات فصلی نیاورده رسیدگی و جریمه نشده.
          در خصوص پاراگرافی که در اصلاحیه تبصره ۳ ماده ۱۶۹ ذکر شده هم می توان این برداشت رو کرد که سازمان امور مالیاتی می تواند از برخی شرکتها بخواهد که معاملات کوچک خود را نیز تک تک و به تفکیک صورتحساب ارسال نماید چون در هیچ جای دیگری در ماده ۱۶۹ ذکر نشده که شرکتها می توانند جمع چند صورتحساب مربوط به یک مشتری را باهم بیاورند مگر در مورد ثبت تجمیعی که بحث آن کاملا متفاوت است و اگر بخواهیم از نگاه شما به این ماده نگاه کنیم ثبت تجمیعی که جمع چند صورت حساب است زیر سوال می رود.
          دلیل دیگری که می توان بیان کرد وجود آیتم اجباری شرح کالا و خدمت است که می تواند در صورتحساب های مختلف یک شرکت متفاوت باشد.
          دلیل دیگر وجود این بند در این تبصره است:
          “ماده ۱۱ ) مشمولين ارسال فهرست معاملات در موارد خريد كالا، خدمت و يا دارايي از اشخاص حقيقي موضوع ماده ۸۱ قانون (فعاليت هاي كشاورزي، دامپروري، دامداري، پرورش ماهي و زنبورعسل و پرورش طيور، صيادي و ماهيگيري، نوغان داري، احياي مراتع و جنگل ها، باغات اشجار از هر قبيل و نخيلات) و يا از اشخاصي كه مكلف به ثبت نام در نظام مالياتي نيستند، الزامي به درج شماره اقتصادي فروشنده در فهرست معاملات ارسالي نخواهند داشت و مي توانند اين گونه خريدها را به صورت مجموع اعلام نمايند.”
          در اینجا گفته شده خرید از اشخاص حقیقی در موارد بالا را می توان به عنوان مجموع صورتحساب آورد پس نشان می دهد در مورد سایر خریدها و فروش ها شرکت ها این اجازه را ندارند.

  3. محمدی گفت:

    با سلام
    با توجه به تغییرات سامانه در سال ۱۳۹۶ اگر مجموع خریدها از یک شخص حقیقی طی یک فصل بیش از ۵٪ حد نصاب بود اما مبلغ هر فاکتور کمتر از حد نصاب ، این خریدها را باید با کد ملی فروشنده اعلام کرد یا بدون کد ملی؟

    • نگین مهدوی گفت:

      ملاک مبلغ هر فاکتور می باشد و نه جمع خرید طی یک فصل. بنابراین نیاز به ثبت کد ملی فروشنده نمی باشد.

      • محمدی گفت:

        ضمن تشکر از پاسخگویی شما
        اگر ملاک مبلغ هر فاکتور باشد طبق دستورالعمل ماده ۱۶۹ چون زیر مبلغ ۵%حد نصاب است الزامی به درج کد ملی فروشنده نمی باشد در صورتیکه شما فرمودید کد ملی نیاز است. لطفا توضیح می دهید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *