قالب وردپرس

با عنایت به آیین نامه اجرایی تبصره(۳) ماده(۱۶۹) اصلاحیه موصوف به شماره ۲۰۰/۳۹۴۹/۴۶۳۷۸/ص مورخ ۱۳۹۵/۳/۱۷ که طی بخشنامه شماره ۲۰۰/۹۵/۲۲ مورخ ۱۳۹۵/۳/۳۱ ابلاغ گردیده، تغییراتی در تکالیف ارسالی فهرست معاملات و نیز مودیان مشمول بالاخص از ابتدای مهرماه ۱۳۹۵ به بعد به عمل آمده که جهت آگاهی مودیان محترم مالیاتی به شرح زیر اعلام میگردد:

۱٫ ارسال اطلاعات از اول مهرماه سال ۱۳۹۵ کماکان بصورت فصلی و تا یک و نیم ماه پس از پایان هرفصل امکان پذیر می باشد(از ابتدای فصل تا یک و نیم ماه پس از پایان فصل). بدیهی است ارسال اطلاعات خارج از موعد مقرر مشمول جرائم متعلقه خواهد بود.

۲٫ با عنایت به حذف امکان ارسال اطلاعات فروش در گزارش امتناع وفق قانون مالیات های مستقیم اصلاحی مصوب ۱۳۹۴/۴/۳۱، از این پس در صورتی که فعالین اقتصادی در هنگام خرید کالا یا خدمات از ارائه شماره اقتصادی خود به فروشنده خودداری نمایند، فروشنده امکان ارسال اطلاعات در قالب امتناع و یا دیگر گزارشات فهرست معاملات را نخواهد داشت.

۳٫ صرفا در هنگام فروش کالا، خدمات و دارائی به مصرف کننده نهایی و اشخاص حقیقی مشمول ماده ۸۱ق.م.م و یا اشخاصی که مکلف به ثبت نام در نظام مالیاتی نمی باشند، الزامی به درج شماره اقتصادی خریدار در صورتحساب صادره نمی باشد.

۴٫ در هر صورتحساب خرید از اشخاص حقیقی تا میزان ۵% مبلغ حد نصاب معاملات کوچک موضوع تبصره یک ماده(۳) قانون برگزاری مناقصات، الزامی به درج شماره اقتصادی فروشنده در فهرست خرید نمی باشد. ۵% حدنصاب مذکور برای شش ماهه دوم مبلغ ده میلیون ریال می باشد.

۵٫ در ارسال فهرست گزارش معاملات خرید توسط خریداران، الزامی به درج شماره اقتصادی فروشندگانی که ملزم به ثبت نام در نظام مالیاتی نیستند و یا اشخاص حقیقی مشمول ماده ۸۱ق.م.م نمی باشد.

۶٫ برای ارسال اطلاعات واردات و صادرات، درج شماره کوتاژ اظهارنامه گمرکی و کد گمرک ترخیص کنندهو شماره اختصاصی اشخاص خارجی حسب مورد الزامی است.

۷٫ چنانچه معاملات انجام شده به صورت ارزی صورت پذیرفته باشد، باید مبالغ ارزی، نوع ارز، نرخ برابری ارز(نرخ ارز مورد معامله) و معادل ریالی معامله انجام شده در صورتحساب ها و اسناد درآمدی صادره و همچنین در فهرست معاملات ارسالی قید شود.

۸٫ وفق موارد مصرح در ماده(۲۷۴) قانون مالیات های مستقیم اصلاحی مصوب ۱۳۹۴/۴/۳۱ اختفای فعالیت اقتصادی و کتمان درآمد حاصل از آن، امتناع از انجام تکالیف قانونی مبنی بر ارسال اطلاعات مالی موضوع مواد ۱۶۹ و ۱۶۹مکرر به سازمان امور مالیاتی کشور و وارد کردن زیان به دولت با این اقدام، تنظیم معاملات و قراردادهای خود به نام دیگران، یا معاملات و قراردادهای مودیان دیگر به نام خود برخلاف واقع جرم مالیاتی محسوب می شود و مرتکب یا مرتکبان، حسب مورد به مجازات های مقرر در قانون موصوف محکوم میگردند.

برخی از اقلام آیین نامه فوق تغییر یافته است ، همچنین طبق اطلاعیه سازمان امور مالیاتی مهلت ارسال صورت معاملات فصلی پاییز ۹۵ تمدید خواهد شد و نحوه و تاریخ ارائه به اطلاع مودیان خواهد رسید.

۱۳۹۵/۱۱/۱۳

14 Comments

  1. امین تهرانی گفت:

    با سلام و تشکر از مطالب بسیار مفیدتان
    برای فصل بهار و تابستان ۹۵ ملاک ثبت معاملات بصورت تجمیعی چیست؟
    همان ۱۰ درصد معاملات کوچک یعنی ۲۰/۰۰۰/۰۰۰ میلیون ریال است؟

    • نگین مهدوی گفت:

      با سلام و تشکر از دقت نظر شما
      ملاک ثبت معاملات بهار و تابستان ، همانند معاملات در سال ۹۴ می باشد.
      بدین صورت که سقف معاملاتی که به صورت تجمیعی گزارش می شوند مبلغ ۱۳،۹۰۰،۰۰۰ریال می باشد.

  2. فرشته تیمورزاده گفت:

    با سلام و تشکر
    برای فصل پاییز ۹۵ ملاک ثبت معاملات بصورت تجمیعی چیست؟
    آیا ۲۰/۰۰۰/۰۰۰ میلیون ریال است؟

    • نگین مهدوی گفت:

      با سلام
      بله
      مبلغ حدنصاب (۲۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال) ۲۰میلیون ریال معادل دومیلیون تومان می باشد .

      • امین تهرانی گفت:

        با سلام
        شرایط اعلام شده ذیل که قبلا از سوی سازمان اعلام گردیده در صورت معاملات پاییز ۹۵ کاربرد ندارد؟
        ۱- ثبت تجمیعی و بدون شماره اقتصادی محدود به عملیات خرید بوده و شامل فروش نمیباشد.
        ۲-فقط اشخاص حقیقی را میتوان بصورت تجمیعی ثبت نمود و کلیه اشخاص حقوقی حتی اگر معامله با آنها زیر نصاب باشد را باید با شماره اقتصادی و بصورت غیر تجمیعی ثبت نمود.

        • نگین مهدوی گفت:

          با سلام
          سازمان امور مالیاتی در سامانه صورت معاملات فصلی پاییز تغییراتی داده است که انتظار می رفت مطابق با بخشنامه مذکور باشد ، اما گویا برخی موارد مغایر با بخشنامه است .
          دو موردی که شما نوشته اید هم مغایر با بخشنامه می باشند و در پاییز ۹۵ کاربردی ندارند .

      • نگین مهدوی گفت:

        بله همانطور که گفتید مبلغ تجمیعی ۲۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال هم مربوط به گزارشات فروش و هم مربوط به گزارشات خرید می باشد و حذف گزارشات تجمیعی فروش مربوط به بخشنامه های قبلی بوده است که گویا تغییر کرده است.

  3. محمدرضا کامدوست گفت:

    با سلام
    در شرایطی مانند سه ماهه سوم سال ۹۵ بعلت تغییراتی که در نرم افزار معاملات فصلی بوجود خواهد آمد اطلاعات وارده به فایلهای اکسسی که تهیه شده و دارای رکودهای زیادی هستند را چگونه میتوان به نرم افزار جدید منتقل کرد که در وقت صرفه جوئی بعمل آید ؟

    • نگین مهدوی گفت:

      با سلام
      با توجه به اینکه تغییرات مربوط به معاملات فصلی پاییز فقط در مورد سقف تجمیعی و مهلت ارسال انجام گرفته شما می توانید اطلاعات خود را با فایل اکسس قبلی ارسال نمایید و نیازی به انتقال رکوردها به نرم افزار جدید نمی باشد . آیا مشکلی در ارسال اطلاعات با اکسس قبلی وجود دارد ؟

  4. محمد گفت:

    چگونه میتوانیم پس از تایید نهایی رکورد جدید ایجاد کنیم؟در هنگام ویرایش اطلاعات سامانه این اجازه را به من نداد.

    • نگین مهدوی گفت:

      باسلام
      دلیل اینکه اجازه رکورد جدید به شما داده نشده است این است که احتمالا در همان لیست قبلی میخواستید رکورد جدید ایجاد کنید. برای ایجاد رکورد جدید باید ابتدا لیست جدیدی ایجاد و سپس در آن لیست رکورد جدید ایجاد کنید. به عنوان مثال اگر در فصل تابستان ۹۴ رکوردی جا مانده است و اکنون میخواهید آن را اضافه کنید نمیتوانید در همان لیست تابستان ۹۴ آن را اضافه کنید بلکه باید لیست تابستان ۹۴ را دوباره ایجاد کنید و سپس رکورد جدید را در آن اضافه نمایید.

  5. عباس سلیمانی گفت:

    با سلام
    مهلت ارسال صورت معاملات زمستان ۹۵ دقیقا تا چه تاریخی هست ؟
    در بعضی سایتها آخر فروردین قید شده و در بعضی پانزدهم اردیبهشت

  6. محمد گفت:

    سپاس از راهنمایی خوبتان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *