قالب وردپرس

اظهارنامه عملکرد سال ۱۳۹۵ نسبت به سالهای قبل تغییراتی داشته است که ممکن است ابهاماتی به وجود آورده باشد. در اینجا به طور خلاصه به برخی از آنها اشاره می کنیم :

۱- در صفحه اطلاعات اختصاصی، تغییر آدرس شرکت اضافه شده است، چنانچه آدرس اقامتگاه مودیان مالیاتی تغییر یافته باشد در این قسمت می توانند آدرس جدید خود را اضافه نمایند.

۲- در صفحه اطلاعات اختصاصی، تغییر نام شرکت اضافه شده است که در صورت تغییر نام، اطلاعات آن باید وارد گردد.

۳- در صفحه اطلاعات اختصاصی، اطلاعات درآمد ابرازی مشمول مالیات سال ۹۴ و درآمد ابرازی مشمول مالیات سال ۹۵ و همچنین وضعیت بدهی مالیاتی سال ۹۴ مودیان مورد پرسش قرار گرفته است. در این خصوص باید چند نکته را متذکر شویم:

  • منظور از درآمد ابرازی، درآمدی است که شرکتها در اظهارنامه مالیاتی خود اعلام (ابراز) می کنند که ممکن است هنگام رسیدگی مورد قبول سازمان امور مالیاتی قرار بگیرد یا نگیرد.
  • منظور از درآمد ابرازی مشمول مالیات، درآمد ابرازی پس از کسر هزینه های شرکت می باشد که در اظهارنامه از آن به عنوان سود (زیان) قبل از کسر مالیات یاد می شود.
  • همانطور که می دانید قانون مالیاتهای مستقیم در سال ۱۳۹۴ تغییراتی داشته است که تغییر این بخش از اظهارنامه مربوط به تبصره ۷ ماده ۱۰۵ ق.م.م می باشد. در این بند ذکر شده است که اگر درآمد ابرازی مشمول مالیات شرکتی نسبت به سال قبل رشد داشته باشد، به ازای هر ۱۰% رشد، ۱% از نرخ مالیات عملکرد او که ۲۵% است کسر می شود که البته این کاهش نرخ تا سقف ۵% می باشد. شرط دیگر برخورداری از این تخفیف تسویه بدهی مالیاتی سال قبل می باشد. به عنوان مثال اگر درآمد ابرازی مشمول مالیات شرکتی در سال ۱۳۹۵ نسبت به سال ۱۳۹۴به میزان ۲۰% رشد داشته باشد و بدهی مالیاتی مربوط به سال ۱۳۹۴ خود را پرداخت کرده باشد، به جای این که ۲۵% از سودقبل از کسر مالیات خود را به عنوان مالیات ابرازی اعلام کند باید ۲۳% آن را به عنوان مالیات ابرازی در نظر بگیرد (۲۳%=۲%-۲۵%) و اگر درآمد ابرازی مشمول مالیات شرکتی ۶۰% رشد داشته باشد و بدهی مالیاتی سال قبل را پرداخت کرده باشد نرخ مالیت عملکرد او به جای ۲۵% ، ۲۰% خواهد بود زیرا این تخفیف تا سقف ۵% می باشد.

۴-در صفحه اطلاعات اختصاصی سوالی در خصوص دفاتر رسمی ثبت شده شرکت پرسیده است که در صورتی که شرکت دفتر روزنامه و کل سال ۱۳۹۵ خود را گرفته باشد موظف است اطلاعات مربوط به دفاتر (از جمله شماره ثبت دفتر و نوع دفتر و تاریخ ثبت دفتر و محل ثبت و…) را در جدول ۱-۳ پر کند.

۵- اطلاعات مربوط به قرارداد های دریافتی و پرداختی و صورت وضعیت های شرکت نیز به اظهارنامه اضافه گردیده است.(اجباری نمی باشد)

۶- فهرست معاملات فصلی موضوع ماده ۱۶۹ نیز به اظهارنامه اضافه شده است که شماره پیگیری و تاریخ ارسال فهرست معاملات را باید در آن ذکر نمود (اجباری نمی باشد)

۷- بخش پرداخت های مربوط به این اظهارنامه که در اظهارنامه سال های قبل موجود بود حذف گردیده است.

۸- در بخش فروش هم تغییراتی مثل ایجاد فروش صادراتی و تغییر فرم اطلاعات فروش نسبت به سالهای گذشته ایجاد شده است.

(((شرکتهایی که علاقه مند هستند ارسال اظهارنامه مالیاتی آنها توسط موسسه حسابداری معین تراز انجام شود می توانند از بخش تماس با ما درخواست خود را اعلام نمایند و یا با شماره تلفن موسسه تماس بگیرند.)))

3 Comments

  1. مهدی موسوی گفت:

    تشكر از توضیحاتتون
    من فرم تماس با ما را برای اظهارنامه پر کردم ولی با من تماس نگرفته اید. لطفا در اسرع وقت تماس بگیرید.

  2. امین تهرانی گفت:

    بسیار سپاسگزارم بابت مطالب مفیدتان
    در قسمت اطلاعات دفاتر شرکت علاوه بر شماره و تاریخ ثبت دفتر ، درج شماره رهگیری هم الزامی است. منظور از این شماره چیست و در کجا ثبت شده؟!

    • نگین مهدوی گفت:

      با سلام و احترام
      کد رهگیری پلمپ دفاتر قانونی سال ۹۵ هنگام ثبت اینترنتی دفاتر در سایت irsherkat.ssaa.ir به شرکتها ارائه شده است. در هر صورت اگر این کد گم شده است شما می توانید به دفاتر روزنامه و کل خود مراجعه نمایید. در صفحه اول دفاتر که برچسب زده شده است ، قسمت زیرین برچسب کدی طولانی نوشته شده است که انتهای کد شماره ثبت دفتر است. شماره های قبل از شماره ثبت همان کد رهگیری دفتر شماست که معمولا ۱۹ رقمی می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *